Nar Kabız Yapar mı?
Nar ve nar suyunun bağırsaklar üzerindeki etkisi.
İçindekiler
Günümüzde yetişkin bireylerden çocuklara kadar çoğu kişinin kabızlık problemleri ile karşı karşıya kaldığı dönemler oluyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri ise, vücudumuza yeterince lifli gıda almamaktır. Lifli gıdaların en faydalıları arasında sayılabilecek nar ise çoğu insanın tüketmeden önce nar kabız yapar mı? diye sormasına neden olmuştur.
Lifli gıdalarla beslenen bireylerde, vücuduna yeterince lif almayan bireylere nazaran daha az kabızlık şikayeti görüldüğü bilinmektedir.
Yapılan araştırmalara göre yetişkin bireylerde günde 20 ile 35 gr arasında lif alınması gerektiği saptanmıştır.
Bu yüzden lif açısından en zengin besinlerden biri olan nar tüketimi hem kabızlığa iyi gelmesi hem de sağlığa olan diğer faydaları nedeniyle önerilmektedir.
Nar tüketimi yapmadan önce insanların akıllarında nar kabız yapar mı? sorusu çokça yer edinmektedir. Ancak yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, nar meyvesi, lif açısından en zengin meyveler grubunda yer aldığından bilinenin aksine kabızlığa yol açmaz.
Aksine sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasında etkin bir rol oynar ve hazımsızlık, gaz, kabızlık gibi problemlerin azalmasına yardımcı olur.
Narın faydaları, zararları üzerine hazırlanmış olan yazımıza aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca yazımızda narın tarihi, besin değeri, nasıl seçilir ve saklanır sorularının cevaplarını da bulabilirsiniz.
Nar ile ilgili aradığınız tüm bilgiler! Narın Faydaları
Nar Kabız Yapar mı?
Kabızlık ile ilgili şikayeti olan bireyler, ne yeseler acaba bu yediğim gıda kabızlık yapar mı? sorusunu kendilerine sormadan edemezler. Nar da bunlardan biridir. Çoğu insan nar yemeden önce, nar kabız yapar mı? sorusunu kendisine sorar. Özellikle de kabızlık problemleri ile çok sık karşılaşıyorlarsa…
Ancak nar meyvesi lif bakımından oldukça zengindir. İçerisinde doğal lifler barındıran nar, bilinenin aksine kabızlık yapmaz. Kabız problemi yaşıyorsanız nar tüketmeniz ancak miktarına dikkat etmeniz gerekir.
Uzmanlar özellikle yetişkin bireyler için günde 1,5 bardağı geçmemek suretiyle nar suyu tüketmenin bağırsak hareketlerini düzenlediğini ve kabızlık problemine iyi geldiğini belirtmiştir. Bu nedenle narın kendisini ve suyunu kontrollü olarak, mevsiminde taze bir şekilde tüketmeye özen göstermelisiniz.
Nar İshal Yapar mı?
Yazımızın ilk bölümlerinde bahsettiğimiz üzere, nar lif bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Lifli gıdalar tüketilmesi sonucunda da bağırsak hareketlerimiz hızlandığı için, insanların akıllarına nar ishal yapar mı? sorusu gelmektedir.
Narın ishale neden olmaması açısından, her yediğimiz gıdada olduğu gibi, bu meyvede de tüketim miktarı açısından aşırıya kaçılmamalıdır.
Nar Suyu İshal Yapar mı?
Nar tüketimimin aşırıya kaçılması durumunda bağırsak hareketlerinde düzensizliğe neden olabileceğini belirttik. Ancak nar suyu ishal yapar mı? sorusunun cevabına gelecek olursak da, yine tüketimde aşırıya kaçılması durumunda sorunun cevabının evet olacağını bilmekte fayda var.
Uzmanların önerilerine göre, mevsiminde nar suyu tüketilmesi mutlaka vücudumuz için gerekli. Ancak uzmanların ortak görüşü nar suyu tüketirken günlük olarak 1,5 su bardağını geçmemek.
Nar suyunun ishale neden olması, içerisindeki liflerin sıvı halde vücuda yayılmasından kaynaklanır. Bildiğiniz gibi, sıvı gıdalar, katı gıdalara oranla bağırsaklarımızı daha fazla harekete geçirir.
Bu nedenle, aşırı miktarda nar suyu tüketmek bağırsakların bozulmasına ve ishale neden olabilir.
Nar Suyu Gaz Yapar mı?
Narın ve nar suyunun mide ve bağırsaklar üzerideki etkisi oldukça merak edilir. Kabızlık, ishal gibi bağırsak sorunlarının yanı sıra narla ve özellikle de nar suyuyla ilgili akıllardaki en önemli sorulardan biri de nar suyu gaz yapar mı? sorusu olmuştur.
Nar suyu özellikle de çok fazla tüketilirse, midede şişkinlik ve gaz gibi problemlere neden olmaktadır. Özellikle gıda intoleransı olan bireyler veya nara alerjisi olan bireylerde, nar ve nar suyu tüketimi mide şikayetlerini de beraberinde getirir.
Bunun yanı sıra nar suyunun asidik içecekler arasında bulunması, ph değerinin de 3 olması nar suyunun gaz yapmasına neden olan özellikleridir.
Anahtar Kelimeler: Nar Kabız yapar mı ? , Nar Faydaları , Nar Meyvesinin Faydaları ve Zararları nelerdir?