moresexvideos.net keanni lei gets fucked so good from behind.
https://www.leakedpornvideos.com
porn-spider.top

Yulafın Faydaları: Sağlık, Saç ve Cilt Üzerindeki Etkileri ve Tarifler

İçindekiler

Kahvaltıda en sık tercih edilen gıdalardan biri yulaf olmasının birçok nedeni var. Bu yazımızda yulafın faydaları üzerine yapılan bilimsel araştırmaları inceleyerek aktaracağız.

Yulaf, bir çeşit tahıl türü. Yulaf eziliyor, öğütülüyor, yuvarlanıyor veya kesiliyor ve yulaftan yulaf ezmesi yapılıyor.

Eğer yulaf yemiyorsanız hemen günlük beslenme düzeninize eklemelisiniz.

Peki ama neden? Şimdi yulafın faydalarını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Yulafın Faydaları Nelerdir?

Yulaf, genellikle kahvaltıda tüketilen bir beslenme kaynağıdır. Lifler (en önemlileri arasında beta glukan yer alıyor) ve mineraller yulafın içinde var ve kalp hastalıkları, diyabet, obezite ve hatta kansere karşı koruma sağlıyor. Ayrıca cilt ve saç sağlığını destekliyor.

Aşağıda belirttiğimiz yulafın faydaları maddelerinin detaylarını ve yapılan araştırma sonuçlarını yazımızda bulabilirsiniz.

  • Kolesterol seviyesini düşürür.
  • Kan şekeri seviyelerini düzenler.
  • Hiper tansiyonu önler.
  • Kalp hastalıkları riskini azaltır.
  • Kabızlığı giderir.
  • Yulafın faydaları arasında bağırsak kanseri riskini azaltması yer alır.
  • Kolon kanserini önler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Mikrop, bakteri, virüs ve mantarlara karşı vücudu güçlendirir.
  • Astım riskini azaltır.
  • Tokluk hissi verir.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.
  • Menopoz sonrası osteoporoz tedavisinde kullanılır.
  • Kemik oluşumunu ve yapısını destekler.
  • Stresi azaltır.
  • Kaliteli uykuyu destekler.
  • Enerji üretimini arttırır.
  • Ölü hücreleri giderir ve cildi pürüzsüzleştirir.
  • Siyah noktaları azaltır.
  • Cildi parlaklaştırır.
  • Kuru ve kaşınan ciltleri tedavi eder.
  • Doğal nemlendirici görevi görür.
  • Isırgan otu semptomlarını tedavi eder.
  • Su çiçeği semptomlarını tedavi eder.
  • UV ışınlarına karşı korur.
  • Kepek oluşumunu engeller.
  • Saç dökülmesini önler.
  • Saçı nemlendirir.

Kalp Sağlığını Geliştiriyor

Kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı beta glukan isimli güçlü lifi içermesi yulafın faydaları arasındadır. Beta glukan, yulaftaki çözünebilir liflerin ana bileşeni ve iyi kolesterol seviyelerini etkilemeden kötü olanı düşürüyor

Yulafta bulunan antioksidanlar (avenantramid ve fenolik asitler), kalp hastalıklarına neden olabilecek LDL oksidasyonunu engellemek adına C vitaminiyle birlikte çalışıyor.

Yulaf kepeği kalp sağlığı için önemli E vitaminini içeriyor. İlginç olarak, yulaf kepeği (yüzde 15-26) yulaf ezmesinden (yüzde 7) daha fazla lif içeriyor.

Çalışmalardan biri yulaf kepeği alımının, toplam kolesterol değerini %12 azalttığını göstermiştir.

Avustralya’da yapılan başka bir çalışma ise yulaf liflerinin kolesterol seviyesini düşürmede buğday liflerinden daha etkili olduğunu göstermiştir. Çalışma aynı zamanda yulaf veya kepeğinin kardiyovasküler hastalık riskini azaltabileceğini göstermiştir.

Ayriyeten yulaf kepeği, kalp hastalıklarına neden olabilecek maddelerin emilimini engeller.

Harvard Tıp Fakültesine göre yulaf, kolesterol seviyesini düşüren en iyi tam tahıl. Günlük beslenmenize daha fazla tam tahıllı yulaf eklerken, kesilmiş olanı deneyebilirsiniz .

Wisconsin Madison Üniversitesinin yulafın faydaları üzerine yayınladığı rapora göre, yulafta bulunan beta glukan, kalbi koruyan bir kimyasal işlevi görüyor.

Diyabet Tedavisine Yardımcı Oluyor

Yulaf, düşük glisemik endekse sahip ve yüksek lif oranı, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda lif açısından zengin yulaf, daha yavaş sindirilmektedir.

Hızlı sindirilen yiyecekler, kan şekerini aniden arttırarak dengenin korunmasını zorlaştır. Yulaf ezmesi, midede doygunluk hissi yaratarak sindirimin yavaş olmasını sağlayacaktır.

Yapılan araştırmalara göre yulafın faydaları içinde insülin dozlarını azaltması yer almaktadır.

Başka bir çalışmaya göre ise yulaf tüketimi, tip 2 diyabeti olan hastalarda glikoz ve lipit profilleri için faydalı bir besindir.

Ayrıca yulafta bulunan beta glukanların, tüketimden sonra kan glikoz konsantrasyonlarını azalttığı bulunmuştur.

Birçok araştırma yulaf veya yulafla zenginleştirilmiş yiyeceklerin, postprandiyal hiperglisemiyi önemli ölçüde azalttığını göstermiştir.

DİKKAT: Ayrıca unutmamak gerekir ki tüm yulaf türleri iyi değildir. Tatlandırılmış veya hızlı hazırlanan türlerinden uzak durun. Bunlar şeker yüklüdür ve size fayda sağlamaz.

Ekmek tariflerinde un yerine yulaf kullanabilirsiniz.

Kabızlığı Rahatlatmaya Yardımcı Olur

Lif açısından zengin olduğu için kabızlığı rahatlatmaktadır. Yulafın dışkı miktarını arttırdığı ve kabızlığı tedavi etmektedir.

Ayrıca Kolorektal kansere karşı koruyucu rol üstlenmektedir.

Yapılan araştırmalar yulafın faydaları içinde kabızlığı azaltması ve yaşlı yetişkinlerde B12’nin biyolojik olarak bulunması sağladığı gözlemlenmiştir.

Yulaf, çözünmeyen lif açısından zengindir. Bu durum özellikle kesilmiş ve eski yuvarlanmış yulaf için geçerli olmaktadır. Çözünmeyen lifler bağırsak sağlığını için önemlidir.

Yine de bazı kişiler, yulaf tükettikten sonra kabızlık semptomları yaşadıklarını bildirmektedirler. Bunun nedeni, yulaf ezmesinin bazı durumlarda gaz yapabilmesidir.

Çünkü yulaf, çözünebilir lif açısından da zengin olduğu için gaza neden olabilmektedir.

Kansere Karşı Savaşır

Yulafta bulunan antioksidanlar kansere karşı savaşmaya yardımcı olmaktadır. Yulaftaki lifler ise rektal ve kolon kanserlerini önleyebilir.

Yulaf ezmesinin kanserle mücadele etmesi konusunda fazla araştırma yapılmasa da 800.000’den fazla kişiyi içeren 12 çalışma, günde bir kere büyük bir kase yulaf lapasının, kanser riskini yüzde 20’lere kadar azalttığını göstermiştir.

Çünkü lif tüketmek de bağırsak kanseri riskini azaltabilmektedir.

Burada, yine yulafta bulunan özel bir bileşen olan avenantramidlerden bahsedeceğiz. Bu bileşen anti-enflamatuvar özelliğe sahiptir ve yulaf bitkisinin savunma mekanizmasının parçasıdır.

Bu bileşenin, sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanser hücrelerinin büyümesini engellediği bilinmektedir. Bu sebeple yulafın faydaları arasında kanserle olan savaşı yer almaktadır. İlerleyen zamanlarda yapılacak olan araştırmalar daha net sonuçlar aktaracaktır.

Hipertansiyonun Tedavi Edilmesine Yardımcı Olur

Yulaf tüketmenin sistolik tansiyonu 7,5 puan ve diyastolik tansiyonu 5,5 puan düşürdüğü görülmüştür.

Yulafın faydaları içinde sadece tansiyonu düşürmek yer almamakta olup kalp hastalığı riskini yüzde 22 azaltmaktadır.

Bu sebeple pişmiş ve organik yulaf ezmesi tercih edebilirsiniz.

Hipertansiyonu olan hastalarda normal beslenme düzenine yulaf eklemek faydalı olacaktır.

Araştırma sonuçlarına göre, çözünür lif açısından zengin yulafın, hipertansiyonu önleyebileceğini ve tedavi edebileceğini göstermiştir.

Başka bir çalışma ise yulaf açısından zengin beslenmenin, anti-hipertansif ilaç kullanımı azaltabileceğini önermektedir.

Ayrıca yulafta bulunan beta glukan, obez kişilerde karbonhidrat metabolizması ve tansiyon seviyelerinde faydalı etkiler gösterir.

Yulaf faydaları içinde aynı zamanda rahatlık yiyeceği olarak bilinmesi yer alır. Stres hormonlarını azaltır ve seratonin seviyelerini arttırır ve tansiyonu düşürür.

Bağışıklığı Güçlendirir

Yulafta bulunan beta glukan, bağışıklık sistemini desteklemektedir. Vücuttaki bağışıklık hücrelerinin çoğu, beta glukanı emen özel reseptörlere sahiptir.

Bu şekilde beyaz kan hücrelerinin aktivitesi artar ve hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.

Yulaf faydaları içinde aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olacak şekilde selenyum ve çinko açısından zengin bir besin kaynağı olması yer alır.

Norveç’te yapılan bir çalışmaya göre yulafta bulunan beta glukan, ekinezyadan (iyileştirme özellikleri olan Kuzey Amerika bitkisi) daha güçlüdür. Bileşen yaraların iyileşmesini hızlandırmakta ve antibiyotiklerin etkisini arttırmaktadır.

Beta glukan alımının, egzersiz stresi sonrası bağışıklığı arttırdığı bilinmektedir. Bu bileşen  egzersiz stresi sonrası solunum enfeksiyonlarını azaltmaya da yardımcı olur.

Beta glukan aynı zamanda makrofaj, nötrofil ve doğal öldürücü hücrelerin aktivitesini arttırarak mikrop, bakteri, virüs ve mantarlara karşı daha etkili savaşmalarını sağlamaktadır.

Beta glukanlar, kronik yorgunluk sendromunu veya fiziksel/duygusal stres yaşayan bireylerin bağışıklık sistemini geliştirebilir. Aynı zamanda kemoterapi veya radyasyon terapisi sonrası bağışıklık seviyelerini arttırmaktadır.

Yulaf tüketimi aynı zamanda astım riskini azaltmakla ilişkilendirilmiştir.

Yulafın faydaları üzerine yapılan bir araştırma, yulaf lapası ile beslenen bebeklerin astıma karşı korunduğunu göstermektedir. Çocukluk astımı riski, eğer bebeklere ilk beş ay yulaf lapası yedirilirse üçte iki oranında azaltılabilir. Bunun nedeni, yulafın anti-enflamatuvar özelliğe sahip olmasıdır.

Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir

Yulaf, katkı maddesi içeren türleri haricinde, kilo vermeye de yardımcı olur. Çünkü yulaflar lif doludur. Bu nedenle uzun süreli doygunluk hissi yaratır.

Tayvan’da yulafın faydaları için yapılan bir çalışmaya göre yulaf obeziteyi engellemektedir. Günlük takviye olarak yulaf alınırsa, metabolik bozuklukları tedavi etmeye yardımcı olacaktır.

Yulaflı kahvaltı gevrekleri yerine yulaf ezmesinin tüketimini doygunluğu ve enerji alımını arttırmaktadır.

Bu nedenle yulaf ezmesi tüketerek daha uzun süre tok kalabilirsiniz. Kısacası yulaf sizi tok tutar.

Yulafın faydaları üzerine yapılan çalışmalar yulaf gibi tam tahıl açısından zengin beslenme şeklinin kiloyu düzenlediğini bulmuştur. Tam tahıl tüketimi, vücut kitle endeksiyle ters orantılıdır.

Yulaf su emdiği için daha fazla doygunluk hissi yaratır ve yulafta ki beta glukan, midenin boşalmasını geciktirir.

Yulaf ezmesi suyunun bile kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Tek ihtiyacınız olan bir bardak yulaf, birkaç çubuk tarçın ve iki litre su. Karıştırın. Bu karışımı, bir ay boyunca aç karnına içebilirsiniz. Ve tabi diyet ve egzersizle desteklemeniz gerekir.

Eğer kahvaltıda yulaf tüketiyorsanız, badem ve ahududuyla tat katabilirsiniz.

Kemik Sağlığını Destekler

Yulaf faydaları içerisinde kemik sağlığı için gerekli mineralleri bulundurması yer alır.

Yulafta bulunan önemli bir mineral silikondur. Bu mineral, kemik oluşumunu ve yapısını desteklemektedir. Silikon ayrıca menopoz sonrası osteoporoz tedavisinde de kullanılabilir.

Pennsylvania Üniversitesi araştırmasında göre yulaf, kalsiyum emilimini engeller. Bu nedenle bu amaçla yulaf kullanmadan önce doktora danışın.

UYARI: Kesilmiş yulaf yuvarlanmış olana göre tercih edilir çünkü havayla daha az temas etmiştir ve daha zor bozulur. Yine de bozulabilecek hazır yulaf ürünlerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Uyku Kalitesini Arttırır

Yulafta bulunan amino asitler ve diğer besin maddeleri, uykuyu destekleyen kimyasal olan melatonin üretimine yardımcı olur. Süt veya balla karıştırıldığında yulaf, muhteşem bir atıştırmalık olacaktır.

Tam tahıl yulaf, triptofan alımı için sinir yolu olan insülin üretimini destekler. Triptofan, beyni uyuşturan bir amino asittir.

Yulafın faydaları arasında B6 vitamini açısından zengin olması ve stresi azaltması yer almaktadır. Yulaf süt ve muzla karıştırıldığında, vücudunuzu rahatlatır.

Yulaftaki karbonhidratlar serotonin salgılar ve stresi azaltarak sizi sakinleştirir.

Menopoz Semptomlarını Azaltır

Yulafın faydaları için tüketilen lif, menopozun neden olduğunu rahatsızlığı azaltabilir ve yulaf bu konuda mucizeler gerçekleştirmektedir.

Ama dikkat edilmesi gereken bir nokta var.

Yulaf, fitoöstrojen türü olan lignan içerir. Yapılan araştırmalar, menopoz döneminde fitoöstrojenin faydalı etkileri konusunda soru işaretlerine sahip.

Ayrıca haftada bir yere pişmiş yulaf tüketmek, balgamı arttırabilir ve bazı insanların metabolizmasını yavaşlatabilir.

Eğer bu gibi yan etkiler yaşıyorsanız basmati pirinci ve haşlanmış sebzelere geçin ve doktorunuza danışın.

Enerji Verir

Karbonhidratlar vücudun ana enerji kaynağı olduğu için ve yulaf karbonhidrat açısından zengin olduğu için sabahları tüketildiğinde enerjinizi arttırır.

Ama merak etmeyin. Yulaf yavaş bir şekilde emilir ve kan şekerinizi aniden yükseltmeden uzun süre enerji verir.

Yulafta bulunan B vitaminleri (tiyamin, niyacin ve folat gibi) birlikte çalışarak enerji üretimini arttıracaktır.

Cilt Üzerinde Yulafın Faydaları

Evet. Yulafın faydaları içinde akneyi önlemesi ve cildin genel görünümünü iyileştirmesi bulunmaktadır.

En sevdiğiniz yulaf lapası birçok faydaya sahiptir. Doğal bir cilt temizleyicidir ve yulaf ezmesi yüz maskesi olarak işinize yarayacaktır.

Akne Tedavisine Yardımcı Oluyor

Yulaf Maskesi Tarifi

Yulafın faydaları içinde ciltteki yağı emerek akne tedavisine yardımcı olması yer almaktadır.

  • Bir bardak yulaf ezmesini üçte bir bardak suyla kaynatın ve soğumasına izin verin.
  • Yüzünüzde etkilenen alanlara kalın bir tabaka şeklinde uygulayın. 20 dakika kadar bekleyin ve ılık suyla yıkayın.
  • Maskeye domates veya yumurta beyazı da ekleyebilirsiniz. Bu yulaf ezmesi tarifini evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Yulaf Peeling Tarifi

Yulaf peelingleri akne tedavisinde işe yaramaktadır. Peeling, ölü hücreleri giderir ve cildi pürüzsüzleştirir. Ayrıca siyah noktaları azaltır.

  • Peeling için bir yemek kaşığı iri çekilmiş yulaf ezmesini, esmer şekeri, balı ve organik jojoba yağını karıştırın.
  • Ayrıca lavanta veya ıtır esans yağı da ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri karıştırın.
  • Islak yüzünüze uygulayın ve küçük, dairesel hareketlerle masaj yapın.
  • 10 dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın. Kurulayın.

Yulaf ezmesi sabunu da yardımcı olacaktır. Hazır sabun alabilir veya evde kendiniz yapabilirsiniz (kokusuz sabunu eritin, yulaf ezmesi karıştırın ve soğumasını bekleyin). Sabun doğal kese görevi görecek ve cildinizdeki fazla yağı emecektir.

Yulafın faydaları içinde, enflamasyonu azaltan ve akneye neden olan bakterileri öldüren çinko maddesini içermesi bulunur. çinko takviyesi, akne lezyonlarının azaltılmasına yardımcı olacaktır.

Yine de bazı raporlar, yulafın akneyi arttırabileceğini de göstermektedir. Bu tarz tedavilerin öncesinde dermatologunuza danışmanızda fayda bulunmaktadır.

Kuru ve Kaşınan Cildi Tedavi Eder

Çalışmalara göre yulaf ezmesi, antioksidan ve anti-enflamatuvar özelliklere sahiptir ve kuru ve kaşınan ciltleri tedavi etmek için kullanılabilir.

Yulaf Banyosu Tarifi

  • Yulaf ezmesi banyosu bile yardımcı olabilir.
  • Banyo suyuna yulaf ezmesi ve karbonat ekleyin.
  • 15 dakika suyun içinde kalın ve kurulanın cildinize nemlendirici uygulayın.

Yulaf ezmesi tozu veya yulaf unu, cildinizde mucizeler yaratabilir. Yulafı toz haline getirin ve macun kıvamına gelene kadar sıcak suyla karıştırın. Cildinize uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Normal suyla yıkayın.

Daha sonra elimizde yulaf sütü var. Bu ise sıcak suya bandırılmış yulaf ezmesinden fazlası değil. Cildiniz için yulaf sütü kullanabilirsiniz.

Cildi Nemlendirir

Yulafın faydaları içinde ölü deri hücrelerini yok etmesi ve doğal nemlendirici görevi görmesi bulunmaktadır.

İçerdiği beta glukan, cildinizi kaplar. Ayrıca cildin derinliklerine nüfuz ederek nemlendirme sağlar.

Yulaf Nemlendiricisi Tarifi

  • 2 bardak yulaf, 1 bardak süt ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın.
  • Cildinize uygulayın ve 15 dakika bekleyin.
  • Soğuk suyla yıkayın.

Cildiniz için yulaf özü kullanabilirsiniz.

Cildi Aydınlatır

Yulafın peeling, sabun ve soyucu krem gibi kullanılması ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor. Her sabah cildinizi aydınlatmak için (yulaf tozu ve süt karışımı) olan yulaf maskesini uygulayabilirsiniz.

Isırgan Otu veya Su Çiçeğini Tedavi Eder

Binlerce yıldır yulaf, ısırgan otu ve su çiçeği semptomlarını tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Isırgan otu veya su çiçeğinin kaşıntı hissini rahatlatmak için yulaf unu dökün. Etrafını sarın ve üstüne su dökün. Aynı zamanda kaşınan bölgelere sürebilirsiniz.

Doğal Temizleyici

Yulaf, saponin adı verilen ve doğal temizleyici olan bir bileşeni içerir. Bu madde tahrişe neden olmaz.

Doğal temizleyici ve tonik olarak (yulafı suya batırarak) yulaf sütü hazırlayabilirsiniz. Yüzünüzü yıkadıktan sonra pamukla yüzünüze uygulayın.

Cildiniz için yulaf kepeği kullanabilirsiniz.

Yulaf Toniği Tarifi

  • Yarım bardak yulafı bir beze sarın ve ağzını bağlayın.
  • Bezi suyun altında tutun ve sütü çıkana kadar bastırın.
  • Bu sürü sabun yerine vücudunuzda ve yüzünüzde kullanabilirsiniz.

Cildi Korur

Yulaf ezmesindeki proteinler, cildi doğal bir şekilde korur. Cildinizi kirlilikten ve kimyasallardan da korur. Yulaftaki yağlar, UV koruması sağlar.

Saçlarınız için Yulafın Faydaları

Şaşırtıcı bir şekilde yulaf saçınıza da faydalıdır. İçindeki besin maddeleri, saçı güçlendirir ve kafa tasının sağlıklı olmasını sağlar. Saçlarınızı daha parlak ve ipeksi bir görünüme kavuşturur.

Kepeği Tedavi Eder

Yulafın faydaları içinde kepeği tedavi etmesi de bulunur. Aşağıda verdiğimiz yulaf ezmesi şampuanı tarifi ile kafa derinizin kaşıntısını azaltabilir, fazla yağ ve kiri uzaklaştırabilirsiniz.

Kepek Azaltıcı Tarif

  • 1 bardak yulafa ihtiyacınız var. Yulaf  ezmesini blenderdan geçirin ve orta ayarda ufalayın.
  • Daha sonra 2 bardak kaynar suyla karıştırın.
  • Yulaf ezmesi çözünene kadar karıştırın.
  • 10 dakika bekleyin. Karışımı orta boyutlu bir kaseye alın.
  • Bu karışıma 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyin. İyice karıştırın.
  • Şimdi en sevdiğiniz esans yağından 20 damla ekleyin.
  • Tüm karışımı boş bir şampuan şişesine boşaltın. Kullanırken, saçınızı ılık suyla ıslatın ve ürünü kafa tasınıza uygulayın.
  • 2 dakika bekleyin ve durulayın
UYARI: Saçınız boyalıysa limon suyu koymayabilirsiniz.

Saç Dökülmesine Karşı Savaşır

Yulafın kepeği tedavi eden özellikleri arasında aynı zamanda saç dökülmesini de önlemesi bulunur.

Saç Dökülmesini Engelleyen Yulaf Tarifi

  • Saç dökülmesini önlemek için yulaf maskesi yaparken 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, taze süt ve badem sütü yeterli olacaktır.
  • Tüm malzemeleri macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Maskeyi uygulamadan önce saçınızda düğüm olmamasına dikkat edin.
  • Yavaşça uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayın.

Bu maske, saç foliküllerini güçlendirir ve saçınızı daha güçlü hale getirir.

Ayrıca yulaf, saç hasarlarını onaracak omega-6 yağ asidini içerir.

Saçın Daha İyi Görünmesine Yardımcı Olur

Saçın görünüşü, en az güçlü olması kadar önemlidir. Saçın görünüşü düzeltmek için yulaf kullanırken aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Daha Güçlü Saçlar İçin Yulaf Tarifi

  • 3 yemek kaşığı yulaf, ½ bardak süt ve 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve bal ekleyin.
  • Tüm malzemeleri karıştırın.
  • Maskeyi yavaşça saçınıza uygulayın ve 30 dakika bekleyin.
  • Her zamanki gibi şampuanla yıkayın.

Bu maske saçlarınızın parlamasını sağlayacak ve ipeksi görünüm sunacaktır. Ayrıca saçı nemlendirir.

Sarı Saçlarda Mucize Yaratır

Eğer saçlarınız sarıysa merak etmeyin. Yulaf, sarı saçlar için mükemmel bir şampuan. Kafa derinize yulaf sürün ve fazla yulafı yavaşça tarayarak çıkarın.

KAYNAK
Dr. Oz
Dr. Richard Matthews
Dr. Oatcare
Dr Max

Kaynak Syle Craze Health Line NDTV

Yorum Alanı

https://hubofxxx.net seth bond tops kyle adams. alison tyler rubs her pussy. snapxxx.monster