Jojoba Yağı Faydaları ve Zararları Nelerdir? Cilde ve Saça Faydası

Bu yazımızda jojoba yağı faydaları ve zararları konularını detaylı şekilde inceleyeceğiz ama önce jojoba yağı nedir biraz inceleyelim.

Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba yağı, özellikle Afrika bölgesinde ve Kuzey Amerika‘da yetişmekte olan ve “simmondsia chinensis” adı verilen bir bitkinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Jojoba yağı faydaları ise üretimi aşamasında sıvı hale getirilip kozmetik sektöründe kullanılması ile taçlanmıştır.

Jojoba yağı, içerdiği toksik etkiler sebebiyle ağız yoluyla tüketilmesi tavsiye edilmeyen ancak, dermatolojik faydaları nedeniyle özellikle de kozmetik sektöründe gerek güneş kremleri gerekse cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanılmaktadır.

Biz de bu yazımızda sizlere jojoba yağı faydaları konusundan bahsederken, en etkili olduğu alanlardan yani özellikle saç ve cilt bakımı üzerindeki mucize etkilerinden bahsedeceğiz.

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?

Yukarıda maddeler halinde de saydığımız üzere, ağız yoluyla doğrudan tüketimi önerilmeyen jojoba yağı, genellikle cilt ve saç bakımı üzerindeki faydaları nedeniyle kullanılmaktadır.

Yazımızın devamında jojoba yağı faydaları konusunu, cilde veya saça faydaları şeklinde, temel başlıklar halinde bulabilirsiniz.

Jojoba yağı faydalarını maddeler halinde verecek olursak,

  • Saç dökülmesini önlemeye yardımcıdır.
  • Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
  • Başa masaj yaparak uygulanması suretiyle, alzheimer hastalığının olumsuz etkilerini azalttığı bilinir.
  • Cilt enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Özellikle siğil oluşumu ve mantarı engellediği gözlemlenmiştir.
  • Cilt için en etkili nemlendiricilerden biridir. Aynı zamanda akne oluşumunu engellediği de bilinir.
  • Dudak bakımı için kullanılan doğal yağlar arasındadır. Mevsim geçişlerinde meydana gelen dudak çatlaklarını iyileştirici etkisi vardır.
  • Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Cildi güneşin zararlı etkilerini karşı korur. Bu nedenle güneş koruyucu ürünlerin içeriğinde de sıklıkla kullanılmaktadır.
  • Sağlıklı saçlar için önerilen yağlar arasındadır. Saça parlaklık ve canlılık kazandırır.
Tavsiye İçerik:  Nane Yağı Faydaları Nelerdir ve Ne İşe Yarar?

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Gerek şampuanların gerekse saç bakım ürünlerinin içeriğinde sıklıkla rastladığımız bu yağ,  jojoba yağının saça faydaları konusunu destekler niteliktedir.

Saç bakımı için önerilen doğal yağlar arasında en önemlilerinden biri olan jojoba yağı, E vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu da özellikle saç dökülmesini önlemesi konusunda oldukça etkili olduğunun göstergesidir.

Saç bakım rutininde uzmanlar tarafından en etkili yöntemlerden birinin de saç serumları olması gerektiği önerilir. İşte jojoba yağı da, saç serumu olarak kullanılabilecek en doğal bakımlardan biridir.

Saç derisine bir kaç damla uygulanarak, masaj yapılması halinde ve bu işlemin düzenli uygulanması sonucunda hem saçlara parlaklık ve güç kazandırır hem de kepek gibi saç derisi sorunlarını önlemeye yardımcı olur.

Sağlıklı saçlar için özellikle de kırılma ve kopma gibi sorunlardan kurtulmak, daha güçlü ve canlı aynı zamanda da nem kazanmış ve ışıl ışıl parlayan bir saça sahip olmak için, jojoba yağı ile bakım yapmak oldukça etkili doğal yöntemlerdendir.

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Jojoba yağının cilde faydaları arasında en önemli olanlardan birinin de cilde faydaları olduğunu başta söylemiştik.

E vitamini bakımından zengin olması, jojoba yağının cilt için etkin bir nemlendirici olmasını sağlar. Bu nedenle de hem cilt bakım kremlerinde hem de güneş ürünlerinde sıkça kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra sivilce problemine ve akne izlerine iyi geldiği bilinir.

Cilde derinden nüfuz etme özelliğine sahip olan jojoba yağı ile yapılan bakımlar, cildi derinlemesine temizler. Bu sayede sivilceye neden olan sebum oluşumu azalır. Sebum dengesini korumaya yardımcı olan bu mucizevi doğal yağ sayesinde, akne problemi ortadan kalkar.

Tavsiye İçerik:  Sarımsak Yağı Faydaları ve Zararları - 14 Mucizevi Faydası

Jojoba yağı doğal cilt bakımı olarak kullanılmasının yanı sıra, ciltte meydana gelen yara ve kesikleri hızlıca iyileştirici etkiye sahiptir. Anti-bakteriyel etkisi vardır.

Hamilelik döneminde meydana gelen çatlaklardan kurtulmak için de jojoba yağı faydalaları için kullanılması mümkündür. Anne adaylarının güvenle kullanabileceği doğal bir bakım yağıdır.

Cilt Hastalıklarına Karşı Jojoba Yağı!

Jojoba yağının cilde faydaları içinde en etkili olanlarından biri, sedef ve egzama gibi insanı son derece rahatsız eden cilt hastalıklarına karşı savaşmasıdır.

Enfeksiyon önleyici özelliği sayesinde cilt rahatsızlıklarının etkilerini azaltan bir yağ olan jojoba yağı, cildi rahatlatma ve nemlendirme özelliğine sahiptir.

Özellikle egzama sorunu nedeniyle yaşanan kuruluk ve kaşıntıdan kurtulmak için jojoba yağını cildinize uygulayabilirsiniz.

Alzheimer Hastalığının Etkilerini Hafifletir

Jojoba yağı faydaları arasında bizi en çok şaşırtan faydasının bu başlık olduğunu belirtmek isteriz.

Yapılan araştırmalara göre jojoba yağı ile başınıza masaj yapmak, hem zihnen rahatlamaya hem de alzheimer hastalığı yaşayan bireylerde, hastalığın olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Jojoba Yağının Zararları Nelerdir?

Jojoba yağı faydaları içinde cilde ve saça faydaları göz doldururken bilinçsiz kullanımında yani  ağız yoluyla alınmadığı taktirde bilinen bir olumsuz etkisinin bulunmadığını söylemek mümkündür.

En ciddi zararı ağız yoluyla tüketimi halinde yaşanabilir. Bu da içerdiği erüksik asitten kaynaklıdır. Ağız yoluyla kullanılması halinde ciddi hasarlara ve kimyasal etkisi ile zehirlenmelere yol açabilir.

Bu nedenle jojoba yağı, sadece cilt veya saç üzerine uygulanmak suretiyle kullanılması önerilen bir bakım yağıdır.

1 yorum
  1. BakımlıPeri diyor

    Jojoba yağı kozmetik ürünlerinde de çok kullanılıyor. Ben cilde faydalarını biraz biliyordum ama sayenizde saça olan faydasını da görmüş oldum, saçıma da en kısa zamanda deneyeceğim.

Yorum Alanı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Tamam Daha Fazla Bilgi