moresexvideos.net keanni lei gets fucked so good from behind.
https://www.leakedpornvideos.com
porn-spider.top

Yeşil Çayın Faydaları ve Zararları Nelerdir?

İçindekiler

Günümüzde sudan sonra en yaygın olarak kullanılan ve diyetlerin vazgeçilmek içecek kaynaklarından olan yeşil çayın faydaları arasında kan basıncını düşürmeden kanserle savaşmasına kadar bir çok madde bulunmaktadır.

5.000 yıllık tarihe sahip olan yeşil çay Asya’da ve özellikle Çin ve Japonya‘da ilaç niyetine yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Bu sebeple dünya genelinde yeşil çay yerine “Çin Çayı” olarak da bilinmektedir.

Ülkemizde dahil tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlayan yeşil çayı bu kadar popüler yapan nedir beraber inceleyelim.

Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

Yeşil Çayın Faydası
Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

Yeşil Çay ve Kanser İlişkisi

Yeşil çayın faydaları arasında yer alan ve popüler bir içecek olmasının en önemli etkilerinden biri kanser üzerine olan etkileridir.

Yeşil çay tüketiminin fazla olduğu ülkelerde kanser oranları tüketiminin az olduğu ülkelere göre daha düşük oranda olduğu gözlemlenmektedir. Yeşil çayın bazı kanser türleri üzerinde olumlu etkileri bulunmakta olup aşağıdaki kanser türleri üzerinde faydası bulunduğu bilinmektedir.

Serbest radikaller vücutta bulunan sağlıklı hücrelere saldırarak kanser oluşmasına sebep oluyor ve bu süreci durdurabilmek için antioksidan kaynağı olan yiyecek ve içecekler tüketmek gerekiyor. Yeşil çayda antioksidan bakımından zengin bir ürün olduğu için kanseri engelleyen bir içecektir.

Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre yeşil çayda bulunan polifenollerin oluşan tümörlerin büyümesini yavaşlattığını ve ultraviyole radyasyonunun neden olduğu zarara karşı koruma etkisi gösterdiğini tespit etmiştir.

Kanserli hücrelerin büyümesini engelleyen ve yok etmeye yarayan polifenoller yeşil çayda yüksek miktarda bulunmaktadır. Kateşinler olarak bilinen bu polifenoller yeşil çayın faydaları için bir numaralı etken maddelerinden biridir.

Yapılan araştırmalarda EGCG ve yeşil çayda bulunan diğer antioksidanların, kanser hücrelerinin çoğalmasını, büyümesini engellediği gibi kanser hücrelerini öldürdürdüğü kanıtlayan bulgulara rastlanmıştır.

Yeşil çayda bulunan kateşinlerin %50-%75 arasında içeriğini yani yeşil çayda en çok bulunan kateşin, Epigallocatechin-3-gallate (EGCG) bileşiktir. Son yıllarda EGCG üzerine bir çok araştırma yapılmış ve kanser üzerine olumlu etkileri gözlemlenmiştir ve ilerleyen yıllarda kanserle mücadele için umut verici sonuçlar elde edilmiştir.

EGCG Kanserin Yayılmasını Nasıl Engelliyor?

Kanser hücreleri, normalden farklı kontrolsüz bir şekilde büyümeye başlar ve vücudunuzun çeşitli bölgelerinde zararlar oluşturarak hayati tehlikelere yol açmaktadır.

EGCG ve yeşil çayda bulunan diğer antioksidanlar kanserli hücrelerin büyümesini engellemek için çok özel bir şekilde müdahale ederler.

Kanser hücrelerinin büyüyerek vücuda zarar vermesi için gerekli olan Cyclin D isimli proteinin seviyesini düşürür ve kanser hücrelerinin büyümelerine devam etmek için salgıladıkları enzimleri engeller.

Ayrıca yapılan bir çok bilimsel araştırma EGCG’nin kanser hücrelerinin büyümesinin haricinde öldürmeyi de sağladığını gözlemlemiştir. Örneğin meme kanseri hastaları üzerinde yapılan bir araştırma sonucuna göre mevcut tümörlerin büyüklüklerinde önemli bir küçülme olduğunu tespit etmiştir.

Yeşil çayın faydaları arasında yer kanser türleri aşağıdaki gibidir.

  • Meme Kanseri
  • Prostat Kanseri
  • Kolon(Kalın Bağırsak) Kanseri
  • Yumurtalık Kanseri
  • Yemek Borusu Kanseri
  • Akciğer Kanseri
  • Cilt Kanseri
  • Mide Kanseri

Yeşil Çay ile Zayıflama

Yağ yakımını arttırmak istiyorsanız bu iş için yeşil çay aradığınız besin olabilir. Bildiğiniz üzere yağ yakımını hızlandırması için tüm diyet listelerinde yeşil çayı ya da bir çok haberde yeşil çay ile zayıflama başlıklarını görebilirsiniz.

Bunun sebebi yeşil çayın faydaları arasında metabolizma hızını arttırması ve yağ yakımını arttırması yer almasıdır.

Yeşil çay ile zayıflama ilişkisi üzerine yapılan bir çok araştırma bulunmakta olup olumlu sonuçlar elde edilmiştir.

Örneğin 10 sağlıklı erkek üzerinde yapılan bir araştırma yeşil çay tüketiminin enerji miktarını %4 oranında arttırdığını ve yağ yakımını %17 oranında arttırdığını tespit etmiştir.

Ayrıca yeşil çay içerisinde yer alan kafein, yağ dokularını mobilize ederek enerji için kullanmanızı sağlar ve fiziksel performansınızı arttırır. Yapılan farklı bir araştırma yeşil çay tüketiminin fiziksel performansı %11-%12 oranında arttırdığını tespit etmiştir.

Yeşil çayın faydaları arasında yer alan idrar söktürücü özelliği sayesinde vücudun su tutma problemleri ve doku iltihabı ile mücadele ederek kilo vermeyi kolaylaştırır.

Yeşil çay zayıflama etkilerini göstermesi için ne kadar kullanmanız gerektiği önemli bir konudur. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma her bir fincan yeşil çayın 200 miligram kateşin içerdiğini ve günde 2 ile 3 bardak arasında içilmesi gerektiğini öngörmektedir.

Kalp Hastalıkları Riski

Yeşil çayın fazla bilinmeyen ve zayıflama için kullanılmasından gölgede kalan bir faydası ise kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürmesidir.

Yeşil çayın içerisinde yer alan kateşin ve flavonoidler yani polifenoller sayesinde antioksidan kapasitesini yükseltmektedir. Bu şekilde bir çok hastalığa sebep olan serbest radikallere karşı savaşarak vücudunuzu hastalıklardan korur.

Kalp hastalıkları üzerine etkisi için bir çok bilimsel araştırma mevcut olup sonuçlarında olumlu sonuçlar alındığı gözlemlenmiştir.

Hollanda’da yapılan bir araştırmada, günde 2-3 bardak yeşil çay tüketen kişilerin kalp hastalıklarına bağlı ölüm risklerini %45 oranında azalttığı gözlemlenmiştir.

Japonya’da yapılan bir araştırma, 1994 yılından 2005 yılına kadar toplam 11 yıl boyunca sürmüştür. Yapılan bu araştırmaya katılan 40 ile 79 yaşları arasında olan 40.000’den fazla kişiyi kapsamaktadır. Yapılan araştırmaya göre günde 5 bardak yeşil çay içen katılımcılar yeşil çay içemeyen katılımcılara göre kardiyovasküler hastalıktan ölme riskleri oldukça azaldığı gözlemlenmiştir. Bu araştırmanın sonuçları aşağıdaki gibidir.

  • Tüm Nedenler: Erkek katılımcılarda %12 ve kadın katılımcılarda ise %23 daha düşük olduğu.
  • Kalp Hastalıklarından: Erkek katılımcılarda %22 ve kadın katılımcılarda ise %31 daha düşük olduğu.
  • İnme Kaynaklı: Erkek katılımcılarda %35 ve kadın katılımcılarda ise %42 daha düşük olduğu.

Avrupa Kardiyovasküler Önleme ve Rehabilitasyon Dergisi tarafından yapılan bir araştırmaya göre ise, yeşil çay tüketiminden sadece 30 dakika içerisinde bile kan damarı işlevlerinde daha iyi sonuçlar alınmaya başlandığı belirtilmektedir.

Yeşil Çayın Mideye Faydaları

Yeşil çayın faydaları arasında yer alan mide ağrıları üzerine olan etkileri yeşil çayın demlenmesi sırasında ortaya çıkan kimyasallar sayesinde olmaktadır.

Demlenme sırasında ortaya çıkan polifenoller antioksidan özellikleri bakımında güçlü kimyasallardır. Polifenoller sindirim kaynaklı oluşan sorunları giderebileceği için mide sorunları için yeşil çay tüketimi tavsiye edilmektedir.

Günde içeceğiniz 2-4 bardak arası yeşil çay mide sorunlarınız giderilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca yemek sonrası oluşan şişkinlik ve gaz problemleri içinde yeşil çay tüketebilirsiniz.

Yeşil Çay ve Tansiyon İlişkisi

Yeşil çayın faydaları arasında gösterilen tansiyonu düşürme etkisi son yıllara kadar farklı görüşlere sahipti.

Daha önce dünya üzerinde yapılan 25 farklı araştırmayı inceleyen İngiliz Beslenme Dergisinin verilerine göre uzun aralıklarla ve adet olarak az tüketilen yeşil çayın tansiyon üzerine bir etkisi olmadığı belirtilmiştir.

Fakat aynı araştırma sonuçlarına göre 12 hafta düzenli olarak yeşil çay tüketen kişilerde kan basıncında önemli ölçüde düşüşler olduğu gözlemlenmiştir. Bu sebeple düzenli kullanımında kan basıncını düşürmeye yaradığı ve yüksek tansiyondan koruduğu sonucu elde edilmiştir.

Yeşil çayın yüksek tansiyondan korumasının sebebi ise demlenme sırasında ortaya çıkan polifenollerdir.

Yeşil Çayın Cilde ve Saça Faydaları

Yeşil çay faydaları için sağlık alanında kullanılmasının yanı sıra cilt ve saç bakımı için bir çok kozmetik ürününde de kullanılmaktadır.

Yeşil çay içerisinde yer alan panthenol içeriği sayesinde saç bakımlarında kullanılır. Antioksidan, folik asit, amino asit sayesinde ise cilt bakımı için ideal bir doğal ürün haline gelmiştir.

Yeşil çayın cilde faydaları nelerdir?

  • Cildinizin yüzeyinde biriken toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur.
  • Peeling yapılarak cildinizi temizler ve ölü derinin atılmasına yardımcı olur.
  • Antibakteriyek özelliği sayesinde sivilce izlerinin geçirilmesinde kullanılır.
  • Güneşin zararlı ışınlarına karşı yüzü korur.
  • Yüzde oluşan kırışıklıklara karşı etkilidir.
  • Göz altında oluşan torbaların ve koyu halkaların iyileşmesine destek olur.

Yeşil çayın saça faydaları nelerdir?

  • Saç dökülmesini azaltır.
  • Saç köklerini uyararak zayıf saçların daha sağlıklı çıkmasını sağlar.
  • Kepek oluşumunu engeller.
  • Saç kırıklarının oluşmasını engeller.
  • Saçları güçlendirerek daha parlak bir görünüme kavuşturur.

Yeşil Çay ve Uyku İlişkisi

Kahve ve çay kadar olmasa da yeşil çay içerisinde de kafein bulunmaktadır. Yeşil çay içerisinde bulunan doğal kafein içeriği uyarıcı bir etkiye sahip olmasını sağlamaktadır.

Eğer güne yeşil çay ile başlamanız daha zinde ve odaklamış olarak biri olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca uykunuzun gelmemesi gerek bir durum içindeyseniz yeşil çay içerek uykunuzun açılmasını sağlayabilirsiniz.

Amerika’da yapılan bir araştırmada, 50 yaş üzeri bir grup üzerinde yeşil çayın uyku üzerine olan etkileri incelenmiştir. Katılımcıların bir kısmına kafeinsiz yeşil çay bir kısmına ise kafeinli yeşil çay verilmiş olup sonucunda ise geç saatte yeşil çay tüketen katılımcıların uyku sorunu yaşadığı gözlemlenmiştir.

Yeşil Çayın Zararları Nelerdir?

Yeşil Çayın Zararları
Yeşil Çayın Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Yeşil çayın faydaları gerçekten göz alıcı değil miydi? Tabi yeşil çayın faydaları olduğu kadar aşırı tüketiminde ya da bazı hastalık durumlarında zararlı etkiler oluşturabilmektedir.

Yeşil çayın zararları nelerdir?

  • İdrar söktürücü özelliğinden dolayı sık tuvalete çıkmaya sebep olur.
  • İçerdiği kafein içeriğinden dolayı aşırı tüketiminde uykusuzluk sorununun oluşmasına sebep olur.
  • Sakinleştirici özelliği olmasına rağmen anksiyete bozukluğu yaşayan hastalarda ters sonuçlar oluşturabilir.
  • Folikasit seviyesini etkilediği için hamile kadınların tüketmemesi tavsiye edilmektedir.
  • İçerdiği kafein sebebiyle emzirme dönemindeki annelerin bebeklerinin uyku düzeninin bozulmaması için içilmemesi tavsiye edilmektedir.
Kaynak The Truth About Cancer Health Line

Yorum Alanı

https://hubofxxx.net seth bond tops kyle adams. alison tyler rubs her pussy. snapxxx.monster