moresexvideos.net keanni lei gets fucked so good from behind.
https://www.leakedpornvideos.com
porn-spider.top

Zencefilin Faydaları Nelerdir, Yapabileceğiniz Tarifler ve Evde Yetiştirme

İçindekiler

Sağlık ve diyet konularında zencefilin faydaları ve gerek aromatik tadı gerekse lezzeti ile dünya üzerinde en çok tercih edilen baharatlar arasında yer almaktadır.

Her ne kadar Hint kültüründe oldukça kullanılmasına rağmen kökeni Güney Asya’ya dayanmaktadır. Tarihsel olarak ilk zamanlarında mide ağrısı, bulantı ve ishal için kullanılmaktaydı. Fakat gelişen teknoloji ile zencefilin faydaları üzerine yapılan araştırmalar kanserden kas ağrılarına kadar bir çok yeni özelliği keşfedilmiştir.

Zencefil içerisinde yer alan antioksidanlar, anti enflamatuar ve anti-kanser bileşikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu özellikleri ile popüler bir ürün olan zencefilin içeriğinde yer alan bileşenleri gelin biraz daha detaylı inceleyelim.

Zencefili Neden Tüketmeliyiz?

Aşağıda bize göre en önemli olan üç bileşenini ekledik fakat zencefilin içerisinde yüzlerce kimyasal bileşen içermektedir.

100 gr çiğ zencefil 80 Kalori olup besin değerleri aşağıdaki gibidir.

İçeriklerin sonunda “%” işareti ile belirtilen değerler günlük ihtiyacınızın ortalama olarak ne kadarını karşıladığını göstermektedir.

Vitaminler

  • Niasin – 0.750 mg | %4
  • Pantotenik asit – 0.034 mg | %2
  • B2 Vitamini  – 0.034 mg | %2
  • B1 Vitamini – 0.025 mg | %2
  • B6 Vitamini – 0.160 mg | %8
  • C Vitamini – 5 mg | %8
  • E Vitamini – 0.26 mg |%1

Mineraller

  • Kalsiyum – 16.00 mg | % 2
  • Bakır- 0.226 mg | % 11
  • Demir 0.60 mg | %3
  • Magnezyum –  43.00 mg | %11
  • Manganez – 0,229 | %11
  • Fosfor – 34.00 mg | %3
  • Potasyum – 415.00 mg | %9
  • Selenyum –  0.7 mcg | %1
  • Sodyum – 13.00 mg | %1
  • Çinko –  0.34 mg | %2

Proteinler ve Aminoasitler 1.82 gr | %4

Manganez

Proteinleri, karbonhidratları ve kolesterolü metabolize eden tem bir bileşen olan manganez zencefil de fazlasıyla bulunmaktadır. Bir çorba kaşığı zencefil tüketiminde günlük mangenez ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılayabilirsiniz.

Erkeklerin günlük ihtiyacının %74 ve kadınların ise %94 oranında günlük manganez ihtiyacını karşılamaktadır.

Ayrıca manganezin en önemli görevi vücudumuzu besleyen enerjiyi üreten mitokondri ve serbest radikallerin zarar görmesini engelleyen bir antioksidandır.

Demir

Öğütülmüş olarak tüketilen bir çorba kaşığı zencefil tüketimi günlük demir ihtiyacının bir kısmını karşılamaktadır.  Erkeklerin günlük zencefil ihtiyacı olan 18 miligramın %3’ünü ve 50 yaş altı kadınların 45 miligramlık ihtiyacının %5’ni karşılamaktadır.

Demirin asıl görevi olan kırmızı kan hücrelerine oksijen taşımasının yanı sıra bağışıklık sistemine bağlı oluşan enfeksiyonlarda ve kanserli hücrelerle savaşma anlamında oldukça etkili bir bileşendir.

Magnezyum

Magnezyum kalp kaslarının gevşemesi için gerekli bir bileşendir ve kalbin atmasında dolaylı bir rol üstlenmektedir.

Ayrıca kalp kaslarını gevşetmesi sonucunda kanın damar içindeki akışına destek olur ve trigliserit seviyesinin düşürülmesinden iyi kolesterolün azalmasına kadar bir çok katkısı bulunmaktadır.

Ayrıca bir yemek kaşığı toz zencefil (8-11 gr civarında) günlük magnezyum ihtiyacının %11’ini karşılamaktadır.

Zencefilin Faydaları Nelerdir?

Zencefilin Faydaları
Zencefilin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Zencefilin faydaları bakımında önemli olarak gördüğümüz beş maddeyi aşağıda araştırma sonuçlarına dayalı olarak detaylı şekilde anlatmaya çalıştık.

Mide Bulantısına İyi Gelir

Zencefilin faydaları arasında mide bulantısına karşı oldukça etkili bir ürün olması yer almaktadır. Eski zamanlarda deniz bulantısı için gemilerde zencefil tüketilmesi, zencefilin bulantı üzerine en önemli tarihsel örneklerinden biri olacaktır.

Ayrıca Rochester Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmalarda kemoterapi ve ameliyatlar sonrasında da hastaların kusmalarını ve mide bulantılarını kesmesi içinde zencefilin etkili olduğu tespit edilmiştir.

12 farklı çalışmada toplamda 1.278 gebe kadın üzerinde yapılan araştırmalarda 1 – 1.5 gram arası zencefilin mide bulantısını azalttığı gözlemlenmiştir.

Uyarı: Zencefil hamilelik döneminde yaşanan bulantılara da iyi gelmesine rağmen bu kritik dönemde doktorunuzun onayı olmadan kullanmayınız.

Mide Ülserine Karşı Koruyucu Görevi Görür

Zencefilin faydaları içinde hazımsızlık, mide bulantısı ve mide ekşimesi gibi belirtilere neden olan mide ülserinine karşı etkili bir baharat olması yer alır.

Yapılan bazı çalışmalar mide kanseri ve mide ülseri gibi hastalıkların oluşmasına sebep olan Helikobakter pylori bakterisininin yok edilmesinde zencefilin yardımcı olduğunu tespit etmiştir.

Araştırmalar zencefilin, helikobakter pylori bakterisininin büyümesini durdurduğu ve çeşitli ülser türlerinin de ise hastalığın ilerlemesini engellediğini göstermiştir.

Not: Ayıca zencefil gibi yeşil çay ve siyah frenk üzümü de bu bakteriyle savaşmada yardımcı olmaktadır.

Kas Ağrılarına İyi Gelir

Zencefilin anti-enflamatuar özelliği kas ağrılarının azalmasını sağlamaktadır. Özellikle spor sonrasında oluşan kas ağrılarına karşı etkili bir bileşendir.

Zencefilin faydaları üzerine yapılan bir araştırma 11 gün boyunca tüketilen 2 gr zencefilin egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarını azalttığı gözlemlenmiştir.

Fakat burada unutulmaması gereken bir durum zencefilin direk kas ağrılarını geçirme gibi bir etkisi bulunmamaktadır. Kas ağrısının artmasını ya da düzenli kullanımında oluşmasını engellemesi söz konusu olabilir.

Kanser Hücreleri İle Savaşır

Zencefilin faydaları içerisinde en dikkat çekenlerden biri içerisinde yer alan anti-kanser bileşiklerinden biri olan 6-gingerol isimli madde kanser hücrelerinin büyümesini ve gelişmesini engellemekte etkili olmasıdır.

İçeriğinde bulunan 6-gingerol ve 6-shogaol isimli maddelerin pankreas, akciğer ve prostat kanseri gibi kanser türleri üzerinde etkili olduğu savunulmaktadır.

Yayınlanan bir araştırmaya göre (Kanserden Korunma Araştırmaları Dergisi) 20 gönüllü üzerinde zencefil takviyeleri yapılarak uygulanan bir testte kalın bağırsak hastalığı olan kolorektal kanser riskini de azalttığı belirtilmektedir.

Kan Şekerini Dengeler

Zencefil, anti-diyabetik özelliklere sahip bir baharattır. Yapılan araştırmalar zencefilin kan şekerini dengelemede etkili olduğunu göstermektedir.

Ayrıca yüksek kan şekerinin olumsuz belirtileri arasında olan sık idrara çıkma, baş ağrısı, susuzluk ve yaraların iyileşmemesi gibi yan etkilerinde engellemesine destek olur.

2015 yılınca zencefilin faydaları için Tip 2 diyabet hastası olan 41 katılımcı üzerinde yapılan bir araştırma iddiaları desteklemektedir. Araştırma sonucuna göre günde 2 gram zencefil verilen hastaların açlık kan şekeri %12 oranında azalmıştır.

Diğer bir önemli sonuç ise kalp hastalığı için ana risk faktörleri arasında olan ApoB / ApoA-I oranında %28’lik ciddi bir azalma gözlemlenmiştir.

Zencefil Öksürüğe İyi Gelir mi?

Zencefilin faydaları konusunda tarafımıza en çok iletilen sorulardan biri olan zencefil öksürüğe iyi gelir mi konusu üzerinde biraz durmak istiyoruz.

Zencefilin bileşenleri arasında yer alan Oleoresin maddesi öksürüğü hafifletebilir ve bastırabilir.

University of Maryland Tıp Merkezi‘nin araştırması öksürük sonucunda oluşan boğaz ağrısını geçirmek için zencefil yağını ve bir kaç parça taze zencefili sıcak suya atarak buharının solunmasını önermektedir.

Zencefil doğal bir ağrı kesici olup boğaz tahrişini sonucunda oluşan öksürüğü azaltabilir ve oluşan tahrişi geçirebilir. Alerji sonrası boğaz gıdıklaması sıklıkla öksürük belirtisi oluşabilmektedir.
Bu gibi durumlarda zencefil kökü çiğneyebilir veya zencefil çayı içebilirsiniz. Yapacağınız bu doğal müdahaleler tahrişi geçici olarak azaltarak öksürüğünüzü bastıracaktır.
Not: Yazımızın ilerleyen kısımlarında zencefil ile yapabileceğiniz farklı tarifler bulabilirsiniz.

Zencefil Zayıflatır mı?

Zencefilin faydaları içerisinde her zaman merak edilen maddelerden biri de zencefil zayıflatır mı konusu olmuştur.

Zencefil içerisinde yer alan bileşenler üzerine yapılan araştırmalara sonuçları, zencefil tozu tüketmenin göre vücudun yağ yakma kapasitesini arttırdığı ve açlık hissini azalttığını yani iştahı bastırdığını göstermektedir.

Zencefil insülin direnci ve obeziteyle ilişkili olup obezite ve insülin direnci ile ilişkilidir ayrıca zencefil enflamasyona yani iltihap kaynaklı kilo almayı da engellemek için yardımcı olmaktadır.

Tabi ki sadece zencefil tüketerek kilo vermek gibi bir mucize beklememeniz gerekiyor. Fakat bildiğiniz üzere açlık hissinin bastırılması kilo verme sürecindeki en önemli unsurlardan biridir.

Columbia Üniversitesi İnsan Beslenme Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma da zencefilin vücudun metabolik çalışma arttırarak ısı enerjisi üretme faaliyetlerini yükselttiğini ve açlık hissini bastırdığını tespit etmiştir.

Zencefil İle Yapabileceğiniz Tarifler

Zencefil Çayı Tarifi
Zencefil, bal ve nane ile yapabileceğiniz tarifler.

Zencefil ile yapabileceğiniz tariflere geçmeden önce toz zencefilli doğal olarak nasıl elde edebileceğinizden bahsedelim.

Aktar ya da güvendiğiniz bir yerden aldığınız zencefili küçük parçalara keserek öncelikle güneşte ya da uygun şartları sağlayamıyorsanız fırında kurutabilirsiniz. Kurutma işlemi sırasında dış kabuğunu soymadan yapmanız daha iyi olacaktır. Sadece yıkamayı unutmayın.

Saf Zencefil Çayı Tarifi

Ek bir malzemeye ihtiyacınız olmadan hızlı bir şekilde yapabileceğiniz en basit tariflerden biri zencefil çayı yapmak olacaktır.

Malzemeler

  • 1-1.5 cm kadar zencefil kökü*
  • 1 su bardağı su

*Burada zencefil kökü olarak belirtmemizin sebebi dışarıda her satılan zencefil tozuna güvenmediğimizden dolayıdır. Eğer içinde katkı maddesi olmayan bir zencefil tozu markası biliyorsanız kullanabilirsiniz.

Nasıl Hazırlanır?

  1. Zencefil kökünü havanda ezin ezmek için.
  2. Bir bardak kadar suyu kaynatın.
  3. Zencefil kökü tozunu kaynar suya atın ve 2 dakika kadar bekleyin.
  4. İnce bir süzgeç yardımıyla süzerek içebilirsiniz.

Ek olarak eğer sadece zencefil çayının tadı hoşunuza gitmiyorsa belirttiğimiz diğer tariflerimize göz atabilirsiniz.

Zencefil ve Nane Çayı Tarifi

Saf zencefil çayının tadını beğenmemeniz çok normal. İsterseniz içerisine nane de ekleyerek zencefil ve nanenin muhteşem uyumunu yakalayabilirsiniz. Ayrıca nanenin vermiş olduğu stresi azaltma etkisini de değerlendirmiş olursunuz.

Malzemeler

  • Bir tatlı kaşığı doğal zencefil tozu
  • 5-6 adet taze nane yaprakları (doğranmış)
  • 1 su bardağı kadar su

Nasıl Hazırlanır?

  1. Suyu kaynatın.
  2. Kaynamış suyun içerisine toz zencefili ve doğradığınız nane yapraklarını ekleyin.
  3. 2 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.
  4. Ocaktan alarak 2 dakika demlenmesini bekleyin.
  5. Süzme işlemini gerçekleştirdikten sonra tüketebilirsiniz.

Zencefil ve Ballı Çayı Tarifi

Bal, antibakteriyel özelliklere sahip olan doğal bir tatlandırıcıdır. Zencefil çayı tariflerinize bal ekleyerek bakteriyel fonksiyoları engelleyebilir ve midenizi rahatlatabilirsiniz.

Malzemeler

  • Bir tatlı kaşığı doğal toz zencefil.
  • 1 çay kaşığı kadar organik bal
  • 1 su bardağı kadar su

Nasıl hazırlanır?

  1. Bir bardak kadar suyu kaynatın.
  2. Ezilmiş zencefil kökünü ya da toz olarak aldığınız doğal zencefili ekleyin.
  3. 1 dakika kadar daha kaynatın.
  4. Ocaktan indirin ve 1 dakika kadar dinlenmesini bekleyin.
  5. İçerisine balı ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra tüketebilirsiniz.
Yukarıda vermiş olduğumuz basit ama oldukça etkili olan üç tarifi günde en fazla iki bardak kadar tüketmenizi öneriyoruz.

Zencefil Evde Nasıl Yetiştirilir?

Zencefilin faydaları ve zencefil tarifleri konusundan sonra her zaman belirttiğimiz gibi elinizden geldiğince doğal olanını tercih etmeniz olacaktır ve tabi ki en doğal yöntem evde kendinizin zencefil yetiştirmenizdir.

Zencefil evde bakımı kolay olan bir bitkidir fakat 7-8 ay içinde tam anlamıyla tüketime hazır olmaktadır. Tabi arada benim gibi topraktan çıkarıp tırtıklayıp tekrar koyma gibi işlemlerde yapabilirsiniz.

Evde zencefil yetiştirmek için yapmanız gerekenleri belirtmeden önce bilmeyenler için söyleyelim zencefil dediğimiz şey aslında bitkinin kök kısmıdır.

1. Aşama

Öncelikle doğal olduğuna inandığınız bir yerden aldığınız boğumlu zencefil kökünü ılık suda bekletmeniz gerekiyor. Ortalama olarak 12 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.

2. Aşama

Zencefil birden boy atan bir bitki olduğu için büyük ve bol delikli bir saksı almalısınız.  Toprak seçimizi ise çok sıkı olmayan ve drenajı iyi olan bir toprak seçmeniz gerekiyor. Eğer zencefil büyür ve saksıya sığmazsa merak etmeyin daha büyük bir saksıya taşımanızda sorun olmayacaktır.

3. Aşama

Zencefili toprağa gömerken üst yüzeyin 5-8 cm kadar altına yani yüzeye yakın bir şekilde ekin. Boğumlu kısmı toprağın üstüne çok yakın kalacak şekilde gömmeniz daha iyi olacaktır.

4. Aşama

Zencefil nemli ve sıcak ortamları sevmektedir. Bu sebeple yazın balkonda ve kışın evin içinde yetiştirebilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak sulamanız gerekmektedir fakat kesinlikle toprağı kurumaya başlamadan tekrar su vermeyin.

5. Aşama

Zencefil yaklaşık 3 hafta içinde filizlenecek ve 8-10 hafta içinde ise iyice boy atmış olacaktır. Tüketmeye en uygun zaman ise 6-7 ay sonrası olacaktır.

Kaynak Dr. AXE Health Line Stylecraze

Yorum Alanı

https://hubofxxx.net seth bond tops kyle adams. alison tyler rubs her pussy. snapxxx.monster