moresexvideos.net keanni lei gets fucked so good from behind.
https://www.leakedpornvideos.com
porn-spider.top

Alkali Diyet Nedir? Alkali Besinler ve Faydaları Nelerdir?

İçindekiler

Yaz mevsimine girmemizle beraber kilo vermek isteyen fakat geç kalmış kişiler için bir çok diyet türü de ortaya çıkmaya başlamış gözüküyor.  Emin olabilirsiniz ki bu diyetlerin çoğu sağlıksız bir kilo vermeyi sağlayacak ya da işe yaramayacaktır. Bu yazımızda size tavsiye edeceğimiz alkali diyet ise sitelerde dolaşan diyetlerden olmayıp vücudunuzu hastalıklara kapatarak daha sağlıklı bir hayat yaşamanız için ihtiyacınız olan bir alkali beslenme tavsiyedir.

Bu sebeple 1 ayda 5 kilo, 10 kilo diyetleriyle karıştırmamanızı rica ediyoruz.

Öncelikle alkali diyet hakkında bilimsel bir araştırma sonucunu sizlerle paylaşarak yazımıza başlayalım.

2012 yılında akademik dergilerden olan “Journal of Environmental Health” dergisinde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre;

Vücudunuzun pH değerini dengeleme üzerine uyguladığınız alkali diyetle hipertansiyon, şeker hastalıkları, d vitamini eksikliği, kemik erimesi ve bir çok kronik hastalığın önüne geçilebileceği belirtilmiştir.

Peki alkali diyet nasıl işe yarıyor? sorunuzu duyar gibiyim.

Yapılan araştırmalar alkali değeri yüksek olan gıdalardan oluşan diyetlerin yani taze sebzelerin, meyvelerin ve işlenmemiş bitkisel protein kaynaklarının vücudunuzdaki sağlıklı hücreleri koruduğunu tespit etmiştir.

Alkali diyet çeşitlerinin özellikle kan damarlarında plak oluşumunu, böbrek taşlarının oluşmasını engellediği, kemikleri güçlendirdiğini, kas spazmlarını azalttığını ve kalsiyumun idrarda birikmesini engellemesi gibi bir çok faydalı etkisi bulunmaktadır.

Alkali Diyet Nedir?

pH değeri tükettiğiniz besinlerin mineral yoğunluğuna göre belirlenmektedir. İnsanlarda olduğu gibi tüm canlı organizmaların yaşam formlarının devamlılığı ise sahip oldukları pH değerinin dengelenmesine bağlıdır.

Alkali diyet ise kanınız dahil olmak üzere vücudunuzda yer alan sıvıların pH değerini dengelemeye yardımcı olmaktadır.

Bir çok kritik hastalığın oluşmasına sebep olan faktörlerden uzaklaşabilmek için pH değeri dengeli bir vücuda sahip olmak gerekmektedir.

İnsan vücudunun pH değerinin 7,36 ile 7,40 değerleri arasında olması gerekmektedir.

Eğer sıkça asidik gıdalar tüketiyorsanız pH değeriniz düşüşe geçer ve hastalıklara davetiye çıkarır duruma gelirsiniz.

Evet yazımızın içinde bir çok pH kelimesi geçti. Peki nedir bu pH değeri?

pH, hidrojen potansiyeli için kısa bir ifadedir. Vücudumuzdaki sıvıların ve dokuların asidik mi yoksa alkali değere sahip olup olmadığını belirleyen bir değerdir.

pH değeri 0 ile 14 sayıları arasında değerlendirilmektedir. Eğer bu değer 7’nin altında ise asidik ve eğer 7’nin üstünde ise alkali olarak kabul edilmektedir. Ancak insan vücudunun ortalama alkali değeri 7.4 civarındadır.

Alkali diyetin prensibi pH değerini sağlamak üzerinedir.  Çünkü pH değerinde meydana gelebilecek olan küçük değişiklikler bile büyük sonuçlar doğurabilmektedir.

Örneğin okyanuslarda artan karbondioksit miktarı ve çevresel faktörler okyanusların pH değerini 8.2’den 8,1 seviyesine geriletmiştir. Bu gerileme sonucunda ise okyanustaki bir çok yaşam formu zarar görmüştür.

Vücudumuzda yer alan mineraller Ph seviyesini korumak için tampon görevi üstlenmektedirler. Eğer vücudumuzun asitlik oranı yükselirse mineral seviyesi düşecektir.

Alkali Diyetinin Faydaları

Kemik Yoğunluğunun ve Kas Kütlesinin Korunmasını Sağlar

Mineral tüketimi kemik yapılarının gelişmesinde ve korunmasında önemli bir rol oynamaktadır.  Yapılan araştırmalar, alkali değeri yüksek meyve ve sebzelerin tüketiminin sarkopeni olarak bilinen ve yaşlandıkça ortaya çıkan kas gücünün ve fonksiyonlarının azalması durumunun önüne geçtiğini ispatlamıştır.

Alkali diyeti, kemikler için önemli olan kalsiyum, fosfat ve magnezyum başta olmak üzere bir çok mineralin vücudumuzda dengelenmesini sağlamaktadır.

Ayrıca alkali diyet ile beslenme sayesinde D vitamininin emilimini arttırarak  birçok kronik hastalığın önüne geçilebilmektedir.

Yüksek Tansiyon ve İnme Riskini Azaltır

Alkali diyetinin faydaları arasında yer alan bir diğer madde ise inflamasyon yani vücudun koruyucu tepkisi ile büyüme hormonunun üretiminin artmasına neden olmasıdır.

Bu durum ise yüksek tansiyon ve inme gibi yaygın sorunlara karşı koruma sağlamaktadır.

Kronik Ağrıları Azaltır

Yapılan araştırmalar alkali diyet ile kronik ağrılarının seviyeleri arasında bağlantı olduğunu tespit etmektedir. Alkali beslenme ile kronik bel, baş ve eklem ağrıları ile adet döneminde oluşan ağrılarının azalması anlamında doğru orantı bulunmaktadır.

Örneğin Almaya’da yapılan akademik bir araştırmaya kronik bel ağrısı yaşayan 82 hasta üzerinde test yapılmıştır. Hastalara dört hafta boyunca alkali takviyesi uygulanmış olup araştırma sonucunda 82 hastanın 76’sinde kronik bel ağrısında azalma olduğu tespit edilmiştir.

Magnezyum Eksikliğini Önler

Vücudumuzun işlevlerini yerine getirebilmesi için magnezyum mineraline ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca vücudumuzda bulunan magnezyum, endokrin ve immün sistemleri için gerekli olan D vitamininin eksikliğini önlemek içinde gereklidir.

Magnezyum eksikliği sonucunda ise kalp rahatsızlıkları, kas ve bağ ağrıları ile uyku sorunları oluşmaktadır. Bu sebeple alkali diyet uygulayarak magnezyum eksikliğini giderebilirsiniz.

Kanserli Hücrelerle Savaşır

İngiltere’deki akademik bir dergide yapılan araştırmada kanserli hücrelerin ölümünün alkali vücuda sahip kişilerde meydana gelme oranının daha yüksek olduğu sonucuna ulaşmıştır.

Kanser hastalığını yenmek için vücudun pH değerinin ve alkali beslenmenin önemli bir yeri bulunmaktadır.

Kilo Vermeyi Sağlar

Vücudunuzun asidik seviyesini azaltan besinlerin tüketilerek alkali diyet uygulanması açlık hissini bastırma ve vücudunu yağ yakma yeteneğini arttırma gücü bakımında katkı sağlamaktadır.

Alkali diyeti ile tüketeceğiniz besinler antienflamatuar gıdalar olduğu için vücudunuz normal leptin seviyesine ulaşarak, ihtiyacınız olan kalori miktarının korunmasına yardımcı olacaktır.

Alkali Diyet Nasıl Uygulanır?

Evet piyasada doğal ürünlerin bulunmasının ne kadar zor olduğunu biliyoruz fakat alkali beslenmenin ilk kuralı elinizden geldiğince organik gıdalar tüketmeniz gerektiğidir.

Alkali diyet tükettiğiniz besinin hangi toprak yetiştiğinin de önemli olmasıyla alakalıdır. Bitkilerin yetiştiği toprağın türünün, yetişen ürünün vitamin ve mineral miktarlarını etkilemektedir. Çünkü organik ve mineralli bir toprak yetişen sebze ve meyveler daha fazla alkali olma eğilimindedirler.

Bitkilerden besin değerinin en iyi şekilde elde edilmesi için ekilen toprağın pH değerinin ortalama 6 ile 7 arasında olması gerekmektedir. Eğer pH değeri 6’nın altında olan bir asidik toprak yetişen sebze tüketirseniz mineral değerleri azalmış olacaktır.

Biliyoruz doğal ve organik sebze ve meyve bulmak ve güvenmek gerçekten zor. Ayrıca organik pazarlar her ne kadar biraz daha güvenilir olsa da pahalı olduğunun sizde farkına varmışsınızdır fakat hastalıklardan uzak sağlıklı bir hayat için maalesef bazı fedakarlıklar yapmalısınız.

Organik ve doğal konusuna değindikten sonra şimdi sıra en iyi alkali besinler listemizde.

Asidik ve Alkali Gıda Listesi

Alkali gıda listesine geçmeden önce vücudunuzu bir teste sokmanız olacaktır. Bunun için öncelikle vücudunuzun alkali oranını ölçerek ve alkali beslenme kurallarına uyarak değişimleri takip etmeniz gerekiyor.

Vücudunuzun pH değerini idrar ve tükürük olarak iki şekilde ölçebilirsiniz. Testlerinizi nasıl yapacağınız ile ilgili daha önce bir yazı yayınlamıştık. Yazımızda suyun alkali değerini ölçme yöntemlerinden bahsetmiştik fakat aynı yöntemi kendiniz içinde yapabilirsiniz.

İPUCU: pH değerinizi ölçmek için en uygun zaman yemek öğününden 1 saat önce ya da 2 saat sonrasıdır. Örneğin alkali diyete başlamadan önce tükürük testi yaparsanız sonucun 6.8 ile 7.2 arasında çıkması gerekmektedir. Eğer daha düşük değerler ile karşılaşıyorsanız alkali diyet yazısını okumakla iyi bir tercih yaptığınızdan emin olabilirsiniz.

Alkali beslenme önerileri;

  • Taze sebze ve meyveler alkali seviyenizi arttıracaktır; Kuru üzüm, mantar, hurma, domates, ıspanak, avokado, salatalık, lahana, brokoli, sarımsak, fasulye, zencefil, kekik, kırmızı pancar, lahana, incir, karpuz, kereviz ve muz örnek alkali diyet meyve ve sebzeleri arasındadır.
  • Çiğ gıda tüketimine ağırlık verin; Gıdaları çiğ olarak tüketmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Örneğin sebzelerinizi pişirerek tükettiğiniz zaman alkali olmasını sağlayan mineralleri tüketmiş olacaksınız. Bu sebeple elinizden geldiğince çiğ gıdalar tüketin. Çiğ olarak tüketemeyeceğiniz sebze ve meyveleri smooti yaparak ya da hafif buharda pişirerek tüketebilirsiniz.
  • Bitkisel proteinleri tercih edin; Bitkisel proteinleri tüketerek vücudunuzun asidik oranını düşürebilirsiniz. Badem, deniz yosunu, fasulye çeşitleri bitkisel protein alımı için iyi tercihler olacaktır.
  • Alkali su tüketin; Alkali diyeti uygulamak istiyorsanız en önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan suyu da alkali tüketmeniz gerekecektir. Normal şartlarda pH 9-11 arası olan suları tüketmelisiniz. Fakat piyasada bu şekilde pH değeri yüksek alkali su bulmak çok zor.
  • Yeşil içecekleri sevin; Yeşil sebzelerin yeşil renk almasını sağlayan klorofil maddesi yapısal olarak kendi kanımıza benzemektedir ve kanımızın alkali olmasını sağlamaktadır.

Asidik besinler;

Vücudun asitlik oranını arttıran besin listesi aşağıdaki gibidir.

  • Yüksek sodyum içeren gıdalar. Yüksek sodyum içeren gıdalar damar tıkanıklığına sebep olan sodyum klorür içermektedir.
  • Soğuk kesim yapılan etler.
  • İşlenmiş tahıl ürünler (Mısır gevreği gibi)
  • Yumurta
  • Kafeinli ve alkollü içecekler.
  • Yulaf ve tam buğday ürünleri
  • Süt Kalsiyum bakımından zengin olan süt ürünleri, yüksek oranda kemikleri sağlamlaştırmak için gerekli olan osteoporoz oranına sahip olurlar. Bu durumda vücutta asidik oluşmasına sebep olmaktadır.
  • Fıstık
  • Ceviz
  • Makarna, Pirinç

Ayrıca aşağıdaki etkenlerde asidik bir vücuda sahip olmanıza sebep olur.

  • Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı
  • Yüksek kafein kullanımı
  • Düzenli antibiyotik ilaç tüketmek zorunda kalmak
  • Yapay tatlandırıcı kullanımı
  • Kronik stres hastalığı
  • Düşük lif tüketmek
  • Hareketsiz bir hayat yaşamak
  • Aşırı radyasyona maruz kalma
  • Gıda boyası ve koruyucu maddeler
  • Az çiğneme alışkanlığı
  • Çevre kirliliği
  • Rafine ve işlenmiş gıdalar

Alkali Diyet Tarifleri

Aşağıda verdiğimiz tarifleri uygulayarak alkali bir hayat yaşayabilirsiniz.

Alkali Meyve Suyu Tarifi

Alkali diyet içerisinde yer alan bu tarifi uygulayarak vücudunuzun dengesini korumasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca vereceğimiz alkali meyve suyu tarifini diyet programlarınıza rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Malzemeler ve Hazırlanışı

  • 2 havuç
  • 1 salatalık
  • 1/4 lahana
  • 1 kase ıspanak
  • Yarım limon ya da misket limonu
  • İki çay kaçığı zencefil

Tüm malzemeleri meyve-sebze sıkacağı ya da mutfak robotundan geçirerek suyunu çıkardıktan sonra günde 1 ya da 2 bardak aç karnına tüketebilirsiniz.

Alkali Avokado İçeceği Tarifi

Avokado hem alkali bir besin olmasından dolayı hem de doygunluk hissi vermesi sebebiyle uygulamanızı tavsiye ettiğim tarifler arasında yer alıyor.

Malzemeler ve Hazırlanışı

  • 1 salatalık
  • 2 domates
  • 1 avokado
  • 1 avuç ıspanak yaprakları
  • 1 misket limonu ya da limon

Tüm malzemeleri iyice yıkadıktan sonra, önce avokadoyu karıştırıcıya ekleyerek macun kıvamına getirin ve sonrasında diğer malzemeleri ekleyerek sıvı, içilebilir bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. İçilebilir kıvam aldığında artık sabahları aç karnına ya da ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

Alkali diyet uygulamanız gereken adımların en önemlisi pH değeri yüksek su içmektir. Aşağıdaki bağlantıda verdiğimiz alkali su nedir neden alkali su içmeliyiz yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum Alanı

https://hubofxxx.net seth bond tops kyle adams. alison tyler rubs her pussy. snapxxx.monster