moresexvideos.net keanni lei gets fucked so good from behind.
https://www.leakedpornvideos.com
porn-spider.top

Nanenin Faydaları ve Zararları – Nane Limon Nasıl Yapılır ve Tarifi

İçindekiler

Doğal mucizeler arasında yer alan Nanenin faydaları ve nane çayının neye iyi geldiğini inceleyeceğiz. Ayrıca kuru ve yaş nane ile yapılan Nane limon nasıl yapılır tarifleri paylaşacağız.

Nanenin faydaları konusuna geçmeden önce nane nedir biraz inceleyelim.

Nane Nedir?

Nane aromatik ve baharlı (güzel kokulu) bir sebze türü olarak bilinir. Nane sebzesinin ana vatanı Akdeniz sahilleri olarak bilinmesine rağmen ülkemizin her bölgesinde ufak çaplı nane yetiştiriciliği mevcuttur.

Akdeniz bölgesi dışında Ege bölgesi ve Marmara bölgesinde de ticari amaçla nane yetiştiriciliği görülmektedir. Tüm dünyada ise tropikal iklim ve ılıman iklim görülen her yerde yetişebilmektedir bunların en başında Mısır gelir.

Gövde kısmı kahverengi olarak bilinir. Yaprakları ise koyu yeşilimsi bir renkte ve hafif tüylü bir yapıya sahiptir bunların dışında yaprakları küçük demetler şeklinde gövdenin üzerine belirli aralıklarla yerleştirmiştir. Oval gelerek ucuna doğru sivrilen, kenarları çentikli bir yapıya sahiptir ayrıca çok yıllı bir sebze türüdür.

Genellikle temmuz ve ağustos aylarında toplanmaktadır. Hoş kokusu ve güzel tadı ile sık sık yemeklerde kullanılır. Dünyada yetişen yaklaşık 30 adet farklı nane türü mevcuttur. Taze olarak, yaş olarak ya da çay olarak bunların dışında baharat olarak tüketilebilir. Ülkemizde salatalar içinde de çok sık kullanımına rastlanabilir.

Nane 20 – 30 cm arası boy ortalamasına sahiptir. Nane, mentol içerdiği ve ferahlatıcı bir aromaya sahip olduğu için tıp alanında, kozmetik ürünlerde, parfümlerde, gıda alanında sıkça kullanılır.

Nanenin Faydaları Nelerdir?

Gıda alanında taze olarak yemek ve salatalarda, baharat olarak yemeklerde kullanımına sıkça rastlanır. İçerdiği mentol aroması sayesinde sakızlarda, dondurmalarda, ayranda, tatlılarda kullanımı yaygın olarak göze çarpmaktadır.

Sadece gıda alanında değil nanenin faydaları sebebiyle Tıp alanında da bir çok ilaç içerisinde rastlamak mümkündür, içerdiği C, D ve E vitaminleri ve mentol araması bulantı, ağrı, depresyon ilaçlarının üretiminde sıkça kullanılır

Mide Rahatsızlıkları

Nanenin faydaları arasında en etkili olan nane çayının sindirim sistemi üzerindeki etkisidir.. Nane çayının gaz giderici ve rahatlatıcı özelliği vardır. Bu nedenle mide kasılmaları, mide ağrıları, şişkinlik, hazımsızlık, mide bulantısı, mide krampları gibi rahatsızlık hissedildiğinde bir bardak nane çayı içilmesi önerilir.

Nane çay olarak içildiğinde mide ağrısı, mide bulantısı, mide yanması gibi çeşitli mide rahatsızlıklarını kısa sürede geçirmesi ile bilinir. Yemekten sonra bir bardak nane çayı içmek mideyi rahatlatır ve yenilen yemeğin kolay sindirilmesini midenin yorulmamasını sağlar.

Ayrıca nanenin faydaları içinde yolculuk esnasında yolculuk semptomları yaşayan kişilerin rahatlatması sebebiyle tercih etmesi yer alır. Nanenin içinde C, D ve E vitaminleri bulunur ayrıca antiseptik özelliği de vardır bunlar mide üzerinde etki ederek mideyi rahatlatır.

Yanık Tedavisi

Güneş yanığı olmuş, yanmış ve tahriş olmuş deri üzerinde antiseptik özellik gösterir. Güneş yanıkları ve ısı sebebiyle oluşan vücudun çeşitli yerlerindeki yanıklar üzerinde yatıştırma ve ferahlatma etkisi sağlar.

Nane çayı demlenip soğutulduktan sonra güneş yanığı oluşmuş, yanmış veya tahriş olmuş bölgeye uygulanır. Deriyi rahatlatır, yanma hissini minimuma indirir ve kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Bu şekilde cildi ferahlatır ve yanma hissini geçirmeye yardımcı olur.

Böcek ısırıkları, sinek ısırıkları, arı sokmaları gibi etkenlerde de aynı işlem uygulandığında son derece hızlı iyileşme sağlanabilir. Ayrıca nane faydaları arasında cildi güzelleştiren bir yapıya sahip olması da vardır.

Ağız Bakımı

Nanenin faydaları listesinden biride ağız bakımında çok önemli bir yere sahip olmasıdır. Yemek öncesi veya sonrası oluşabilen ağız kokuları bir kaç yaprak nane çiğnenerek yok edilebilir.

Diş macunlarında da sıkça kullanılır, ağız kokusunu gidermenin yanı sıra diş etlerindeki kanamaları yok eder ve daha saklı diş ve diş etlerine sahip olunmasını sağlar. Ağız içinde oluşan yaraları da geçirmede son derece etkilidir.

Nane çayı içinde barındırdığı vitaminler sayesinde ağızda oluşan yaraları, iltihap oluşmuş diş etlerinin iltihabını geçirmeye yardımcı olur. Nane çayı ile gargara yapmak, nane çayını içmek ağız için çok faydalıdır.

Doğal bir ağrı kesici olan nane çayı ağrıyan dişe de kolaylıkla uygulanabilir, kanayan diş etlerini onarır. İçerisinde kalsiyum, demir, B2 vitaminlerini bulundurduğundan ağız bakımı açısından sık sık tüketilebilecek faydalı bir çaydır. Yemek öncesi ve sonrası içilen bir bardak nane çayı içindeki mentol ve metil salisilat ağız kokusunu giderir, sıcak yada soğuk şeyler yerken dişlerin kamaşmasını veya uyuşmasını engeller.

Diyet Zamanı

Diyet yapan ya da zayıflamak isteyen insanların sık sık tercih ettiği bir çaydır nane çayı. İştahı bastırıcı ve tokluk hissi verici sağlıklı bir çaydır.

Nane çayı her sabah uyanıldığında bir bardak tüketilirse gün boyu açlık hissini büyük ölçüde bastırabilme olanağına sahiptir. Bu nedenle az yemek yemeyi sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur.

Yeşil çay ile karıştırılıp tüketimi bu konuda daha etkili olmasına rağmen tek başına şekersiz az limonlu bir nane çayı da oldukça zayıflama olanağı sağlar, az yemek yemekle beraber gelecek olan psikolojik halsizlik hissini ortadan kaldırarak insanın zinde olmasını sağlar.

Nane faydaları arasında bağırsak ve sindirim sistemindeki kasları gevşetmesi de bilinir, safra üretimini arttırır. İshal, kabızlık, bağırsak iltihabı gibi bir çok sorunu da çözmeye yardımcı bir etkendir. Sindirim sistemindeki organların hareketlerini düzenler, bu da halsizlik hissini ortadan kaldırır. Çok yemek yendiğinde bir bardak nane çayı içmek hazımsızlık hissini de önler.

Alzheimer Tedavisi

Nane çayı sınava gireceklere, unutkanlara, bir şeyleri hatırlamakta zorlananlara sıkça tavsiye edilir. Nane çayı hafızanın güçlenmesine ve bir şeylerin kolay hatırlanmasına yardımcı olur.

İleride oluşabilecek alzheimer hastalığı riskini de minimuma indirir. Yetişkin insanlarda hafızanın daha güçlü olmasını sağladığı kanıtlanmıştır. Düzenli nane çayı tüketildiğinde bir şeylerin daha kolay hatırlanması, sınavlarda gelecek daha yüksek başarılar görülür.

Sivilce ve Siyah Noktalar

Nanenin faydaları arasından biride yüzdeki akne ve sivilceler için sıcak nane çayı ile buhar banyosu yapmak da akne ve sivilcelerden kolayca kurtulmaya yardımcı olur. Kaynayan nane çayı geniş bir kaba alınıp üstüne bir havlu örtülür, baş kap ile havlunun arasına sokulur. Bir süre havlunun altında kalındığında yüz ıslak ve biraz pembeleşmiş olabilir. Ardından soğuk su ile yüz yıkanır. Bu işlem haftada 2 – 3 kez tekrarlanabilir. Sivilceleri ve akneleri kısa sürede yok eder.

Yine aynı şekilde kaynar su geniş bir kaba boşaltılır ve üstüne bir kaç yaprak taze nane atılırsa bu şekilde yüz için yapılan buhar banyosu yüzü siyah noktalardan arındırır, cildi canlandırıp parlaklık kazandırır, yüzde oluşan güneş lekelerinin ya da renk bozukluklarının giderilmesini sağlar. Ruhen de zinde ve dinlenmiş hissettirir.

Bağışıklık Sistemi

İçinde bulunan D, C ve E vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırır ayrıca soğuk ve hastalıklardan korur. Bunun için nane çayı demlenip içilebilir, taze nane yemeklerde yada salatalarda kullanılabilir.

Nane çayı antibakteriyal özellik gösterdiği için bağışıklık sistemini güçlendirir. Kafein içermediği ve kasların rahatlamasını sağladığı için uykudan önce içilirse uykuyu düzene sokar kolay uyumaya yardımcı olur.

Sinir Sistemi

Nane çayı içerisindeki mentol doğal yollarla vücudun gevşemesini sağlar, stresi ve siniri azaltır, depresyondan uzak tutmaya yardımcı olur. Baş ağrısını nane çayı ile azaltmak ve hatta yok etmek çok mümkün.

Ayrıca nanenin faydaları arasında stresi azaltma özelliği bulunduğu için uyku öncesi içildiğinde rahat bir uyku uyunur ve dinç, rahatlamış, tamamen dinlenilmiş olarak kalkılmasını sağlar. Nanenin kendine has kokusu da stresi de stresi son derece azaltmaktadır. Migren ağrıların da da bir bardak nane çayı içildiğinden migren ağrısını geçirdiği gözlemlenmiştir.

Bununla beraber nane çayı safra kesesi ve karaciğer çalışmasını düzenler, safra kesesindeki taşı eritmeyi ve kolayca kurtulmayı da sağlar. Safra kesesindeki taş nedeni ile çekilecek ağrıyı azaltır.

Ateş Düşürücü

Nanenin faydaları arasında nane çayının büyük ölçüde ateş düşürücü etkisi de olmasıdır.. Nane çayı içeriğinde mentol bulundurmaktadır, bu mentol vücutta serinlik ve rahatlama uyandırır.

Mentol ateşi olan kişinin içi serinletir bu şekilde o kişide büyük ölçüde rahatlama hissi uyandırır. Nane çayı içilmeye başlandığında ateşli kişi terlemeye başlar bu şekilde vücuttaki zararları etkenleri dışarı terleme yoluyla atar buda ateşin düşmesini sağlar.

Solunum Rahatsızlıkları

Uyumadan önce içilecek bir bardak yada yenecek bir miktar taze nane, astım gibi hastalıkların riskini azaltır ve solunumu düzenler. Burun tıkanıklıkları gibi sorunları da ortadan kaldırdığı gözlemlenmiştir.

Nane çayını tüketen ve astım hastası olan insanlar üzerinde nane çayının astım krizlerinin çok daha hafif sağlandığı kanıtlanmıştır.

Hıçkırık

Hıçkırık için de çok etkili bir yöntem olan bir bardak ılık su ile taze nane tüketildiğinde hıçkırığı kısa sürede kesmesi ile bilinir.

Cilt ve Saç Bakımı

Yağlı ciltler için nane çayı çok tavsiye edilen çaylardan biridir. Nane çayının ılıtarak yağlı bölgeye uygulanmasının ardından bir süre beklenir daha sonra soğuk suyla durulanır. Günde bir kez olmak üzere bu tekrarlandığında cilt tipinin normale döndüğü görülür.

Ayrıca nane çayı ile saç yıkandığından kafa derisinin altındaki damarları rahatlatır. Saçların hızlı ve güçlü uzamasını sağlar. Saçı dökülen insanlar yıllardır bu yöntemi kullanmışlardır.

Çeşitli rujlarda, mentol içerdiği için nane aroması kullanılmıştır. Bunun dışında oda parfümlerinde, normal parfümlerde hoş kokusu ile kendine yer edinmiştir.

Baş Ağrısı

Baş ağrısı genellikle stres ve sinir ile ilişkilendirilebilir. Bir kişi sinirlendiğinde yada strese girdiğinde beyindeki bazı kan damarları sıkışma yapabilir. Böyle durumlarda nane çayı içmek beyindeki kan damarlarının sıkışıklığının açılmasını sağlar. Dolayısıyla baş ağrısının fark edilir derecede azalmasına yardımcı olur.

Nane çayı içildiğinde içindeki etken maddeler ve rahatlatıcı özelliği sayesinde baş ağrısı geçirir ve vücudu rahatlatır. Günlük bir yada iki bardak nane çayı tüketimi depresyonu ve halsizliği yok eder depresyona girme riskini minimum seviyeye düşürür.

Regl Dönemi

Nane çayı regl öncesinde ve regl döneminde oluşan ağrılarda son derece etkilidir. Nanenin faydaları içerisinde olan mentolün bir diğer özelliği antispazmodik olmasıdır. Bu özellik kasılan kasları gevşetir ve rahatlatır. Regl döneminde ya da öncesinde oluşan ağrıların sebebi rahim duvarının ve kasıklardaki kasların kasılmasıdır bu kasılmalar sonucu çok acılı kramplar oluşabilir.

Nane çayı içindeki antispazmodik özelliği sayesinde bu kasları gevşetip ağrıları ve kasılmaları azaltır. Sporcularda da spor öncesi ve sonra 2 – 3 bardağı geçmemek üzere kasların kasılmasını ve bunun sonucunda ortaya çıkabilecek ağrıları ve kasılmaları önlemek için içilebilir.

Nane Çayının Zararları Nelerdir?

Reflü hastalığı şikayeti olanlar kesinlikle nane çayı kullanmamalı. İçerdiği yoğun mentol ile reflü hastalığına sahip olan insanlarda mideyi rahatlatmak yerine midenin asit dengesini değiştirebilir ve daha çok rahatsızlık vermesine yol açar.

Ayrıca nane çayı yemek borusu ile mide arasında olan kapakçık görevi gören kası da zayıflatır, bu kas kasılıp gevşeme hareketini düzgün yerine getiremez ve midedeki asit yemek borusundan yukarı doğru yükselebilir bu yemek borusundaki yanmayı arttırır. Ayrıca farklı hastalıktan ilaç kullanan insanlar da mutlaka nane çayı içmeden önce doktora danışmalı.

Nane çayının hamilelik sırasında kullanımı da son derece zararlıdır. Kasları gevşeltmesinden dolayı düşük yapma riskini büyük ölçüde arttırır. Hamile lan bayanların nane çayı içmesi önerilmez. Yine çok küçük çocuklarda da nane çayı tüketimi solum yolu hastalıklarına yol açabilir. Keskin mentol aromasu sayesinde çok küçük çocuklara az da olsa nane çayı verilmesi önerilmez.

Eğer nane çayı bağımlılık haline geldi ise günde 5 – 7 bardak arası tüketiliyorsa ishal, halsizlik, iştah kaybı, uyku bozukluğu, aritmi ( kalp ritmi bozukluğu ), baş dönmesi, şiddetli baş ağrısı görülme olasılığı çok yüksektir.

Bir günde 2 – 3 bardaktan fazla içilen nane çayı, her şeyin fazlasının yaptığı gibi vücut üstünde yan etki yapar. Alerjik reaksiyonlar, deride kızarıklık, yanma, kaşınma, kabarcıklar, deri üstünde pul pul döküntüler görülebilir. Böyle bir durum ile karşılaşan insan nane çayını bırakıp derhal doktora başvurmalı.

Nane çayı kaş gevşetici özelliği ile erkeklerde sık kullanımı önerilmez yan etki olarak cinsel güçsüzlük oluşturması mümkündür.

Nane Çayı Tarifleri

Nanenin faydaları listesinde dikkat ettiyseniz yazımızda hep nane çayı üzerinden anlatım yaptık. Bu sebeple size Nane limon çayı yapımıyla ilgili iki tarif paylaşıyoruz.

Yaş Nane ile Nane Limon Çayı Yapımı

500 gr su ısıtmak için bir kaba alınır ve kaynatılır. Güzelce kaynayan su kapaklı bir kaba alınır, cam olması tercih edilir. Daha sonra 3 daldaki bütün taze nane yaprakları toplanıp kaynamış olan suyun içine atılır.

UYARI: Nane içerisinde bulunan mentol ve yağlar uçucu  özellik gösterdiği için kapak hemen kapatılmalıdır. Kapatılmazsa içerisindeki etken maddeler uçabilir.

Kapağı kapatılan kapta 5 – 7 dakika arası bir süre demlenmeye bırakılır. Daha sonra bardağın içine konulup limon ile servis yapılır. Tatlandırmak için nane çayının içerisine şeker, bal, limon, tatlandırıcı eklenebilir.

Kuru Nane ile Nane Limon Çayı Yapımı

500 gr su bir kaba alınır ve kaynatılır. İyice kaynayan su kapaklı bir kaba alınır, cam olması tercih edilir. Daha sonra 2 çay kaşığı kuru nane sıcak suya eklenir 1 – 2 saniye karıştırılıp hemen kapağı kapatılır.

Bunun nedeni ise nane içerisindeki menol ve uçucu özellik gösteren yağların uçmasını önlemektir.

Kapağı kapatılan kapta kuru nane 7 – 10 dakika arası demlenmeye bırakılır. Bu sürenin sonunda süzülerek bardağa konulup limon ile servis yapılabilir. Tatlandırmak için içerisine şeker, bal, limon, tatlandırıcılar eklenebilir. Ayrıca nane yeşil çay ile karıştırılarak da tüketilebilir.

Yorum Alanı

https://hubofxxx.net seth bond tops kyle adams. alison tyler rubs her pussy. snapxxx.monster